Over ons

Wat doen wij?

Lammertink Wierden realiseert installatiewerken op elke schaal in nieuwbouw, renovatie en onderhoud van utiliteits- en industriële projecten. Wij werken onder andere voor het bedrijfsleven, particulieren, projectontwikkelaars en (semi)-overheden.
Wij zijn een stabiel bedrijf met meerdere vakkundige en enthousiaste medewerkers. Onze monteurs zorgen er dagelijks voor dat de werkzaamheden met zorg en aandacht voor u worden verricht. Zij worden hierbij ondersteund door vakspecialisten, een volledig ingerichte ontwerp- en tekenkamer en een goed bevoorraad magazijn. Uiteraard geldt voor u als klant één aanspreekpunt: Lammertink Wierden.

Geschiedenis: Elektrozaak Harrie Lammertink

Harrie Lammertink begon na zijn opleiding aan de Ambachtschool als aankomend monteur bij de Firma Pauwe Installatiebedrijf.
Met zijn Installatiebedrijf begon Harrie  samen met zijn vrouw Ria in 1965 aan de Enterweg 12 in een oude paarderenstal. Hij kocht bij Groothandel Claessen voor 300 gulden aan materiaal en van zijn vakantiegeld kocht hij gereedschap en een Volkswagenbus. In de begintijd werkte hij voor veel Wierdense Firma’s als  onder andere Gorate, Aan de Stegge Goor, Broomchemie, WDI Wierdense Draad Industrie, Teunissen en Becking, Nijhof en Wassink, Smit Veto, Boom Metaal en vele andere.
In het jaar 1966 werd er begonnen met een klein winkeltje. Hij huurde een pand van Ter Hedde aan de Jalinkstraat een verbouwde directiekeet (zie foto). De zaken gingen goed en in 1968 werd aan de 1e Esweg een nieuwe winkel gebouwd, met een woning erboven, welke in 1972 werd uitgebreid met een werkplaats later in gebruik als kantoorruimte.
Het de loop van het jaar 1980 werd begonnen met zendapparatuur voor licentiehouders, waar later de 27 MC bakjes aan werden toegevoegd. Dit was jaren een hype en in korte tijd werd de Firma Lammertink in heel Nederland bekend.
In 1982 werd de winkel uitgebreid met 100 m² en 200 m²  werkplaats en een kelder werd als magazijnruimte ingericht.
In 1984 werd er een winkel in Rijssen geopend en in 1987 aan het Binnenhof een tweede winkel in Wierden op de plek van voorheen  Höften Galanterieën. In 1992 werd de winkel in Rijssen van de hand gedaan  vanwege gezondheidsproblemen van Harrie.
Zoon Huub komt in 1993 bij in de zaak. Hij professionaliseert het Installatiebedrijf en heeft niet zoveel met het winkelbedrijf, en er wordt in 1997 een grote uitverkoop gehouden. In 1998 neemt zoon Huub het gehele bedrijf over.
Het gehele bedrijf is begonnen met 1 monteur Harrie en zijn vrouw Ria. Op het hoogtepunt waren er 28 personeelsleden aan het werk.
Lammertink Elektro was en is een begrip in Wierden.
Lammertink-Wierden-Nieuwe-Bus