Airco installatie

Airco installatie

Airconditioning is op veel werkplekken een niet meer weg te denken gemak. Ondanks ons gematigde klimaat is het zeer comfortabel om de gewenste temperatuur en relatieve vochtigheid in een ruimte te kunnen beïnvloeden en regelen. Lammertink-Wierden levert airconditioning systemen met de nieuwste inverter technologie in warmtepomp en cooling-only uitvoeringen.

De systemen in warmtepomp uitvoering hebben als voordeel dat deze zowel kunnen koelen als verwarmen. De diverse systemen zijn op te delen in drie categorieën:

1- Splitsystemen (1 binnendeel op 1 buitendeel)
2- Multi split systemen (tot 9 binnendelen op 1 buitendeel)
3- VRV/VRF (tot 64 binnendelen op 1 buitendeel)

Ook voor ruimtes waar koeling noodzakelijk is voor de continuïteit van een bedrijf, zoals een server ruimte, biedt Lammertink-Wierden een passende oplossing. Deze airconditioning moet ongeacht de buitentemperatuur altijd goed functioneren.

Daarnaast biedt Lammertink-Wierden u de mogelijkheid aan om dit soort ruimtes 24 uur per dag te bewaken op o.a. te hoge of te lage temperatuur of uitval.

Systeem van een multisplit airco

Er zijn meerdere systemen van airconditioning en één daarvan is het splitsysteem. Bij een splitsysteem is er sprake van twee onderdelen, waarvan een unit aan de binnenkant van de ruimte wordt geïnstalleerd of geplaatst en de andere unit buiten wordt aangebracht. Als er sprake is van een binnenunit en een buitenunit dan wordt gesproken over een single splitsysteem. Als er meerdere binnenunits worden geplaatst in verschillende ruimten die aangesloten zijn op dezelfde buitenunit dan wordt dat een multisplit systeem genoemd.

Wat een multisplit kenmerkt

– Het belangrijkste kenmerk van de multisplit is dat er meerdere ruimten van airconditioning kunnen worden voorzien door middel van het gebruiken van een buitenunit. Dit systeem wordt vaak toegepast op de zakelijke markt, maar ook particulieren zien steeds meer voordelen van het installeren van een multisplit uitvoering in hun woning.

– Een multisplit model kan over meerdere functies beschikken en zo tot een optimale klimaatbeheersing leiden, waarbij er niet alleen van de mogelijkheid gebruik gemaakt kan worden om de temperatuur naar beneden te brengen, maar ook in koudere tijden omhoog te brengen. Dan beschikt het apparaat ook over een verwarmingsfunctie, waarbij warme lucht de omgeving verwarmt.

– Een andere optie is ook nog dat er zuivere lucht wordt geproduceerd en de airco dus kan functioneren als een luchtreiniger, wat een positief effect heeft op het welzijnsgevoel van de mensen die in de ruimte verblijven.

– Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden om de units te installeren. Zo kunnen de afzonderlijke units worden ingebouwd, waardoor alleen nog maar een rooster zichtbaar is, maar kunnen ze ook in het zicht worden geplaatst.

– Er zijn nog een aantal andere zaken waarmee rekening gehouden kan worden bij het aanschaffen van een multisplit airconditioning. Hierbij kan gedacht worden aan het vereiste koelvermogen, maar ook aan het geluidsniveau en aan het energieverbruik.

– Een multisplit airco is in meerdere uitvoeringen mogelijk en vooral als de binnenunits in het zicht worden geplaatst kan er rekening worden gehouden met de vormgeving. Er zijn dan ook design uitvoeringen verkrijgbaar die geen afbreuk doen aan de uitstraling van een bepaalde ruimte.