Hybride warmtepomp

Installeer de hybride warmtepomp Elga i.c.m. een cv-ketel

Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel als doeltreffend is: de Elga hybride warmtepomp, een slimme modulerende warmtepomp die samenwerkt met een (bestaande) HR-ketel of stadsverwarming. Bovendien kan de Elga naast verwarmen in de winter de woning in de zomer koelen. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de energiezuinige woning!  Bereken hier uw besparing.
De Elga (ELektrische warmtepomp voor de GAsketel) is een lucht-waterwarmtepomp met een binnen- en buitenunit. De kleine binnenunit wordt geplaatst naast een HR-ketel of bij de aansluiting van de stadsverwarming. De hoogrendement buitenunit wordt geplaatst op maximaal 20 meter van de binnenunit. Een grondgekoppelde bron is niet nodig! De Elga kan in één dag geïnstalleerd worden, is geschikt voor vrijwel elke woning en kan geplaatst worden in zowel een nieuwbouw als in een bestaande woning. De Elga is te combineren met modulerende HR-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, AWB, ATAG, Ferrolli, Itho/Daalderop, Nefit en Bosch, maar kan ook geplaatst worden in woningen aangesloten op stadsverwarming!

Wat houdt dit nu concreet voor u in?

• De Elga kan jaarlijks tot wel € 500,- besparen op uw energierekening
• De Elga heeft een aantrekkelijke terugverdientijd. Doe de besparingsberekening op www.duurzaam-energie-besparen.nl en bereken uw terugverdientijd
• De Elga kan verwarmen en koelen; dit zorgt het gehele jaar voor meer wooncomfort
• De Elga maakt uw woning energiezuinig en verbetert het (tegenwoordig verplichte) energielabel van uw woning
• De Elga stoot geen CO2 uit en is dus beter voor het milieu en onze toekomst

Verbetering van het energielabel

TNO heeft een rekentool voor de toepassing van hybride warmtepompen ontwikkeld. Op de website www.techneco.nl vindt u de rendementsberekening die u nodig heeft voor de EPC of uw energielabel bepaling. De Elga heeft een energielabel A++ en kan een verbetering van 1 of 2 labelstappen van uw woning opleveren.

Meer informatie

Bekijk hier de volledige brochure voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op. Tevens kunt u hier uw besparing berekenen of vrijblijvend een offerte aanvragen.
Hybride warmtepomp
Energielabel Hybride warmtepomp